Sensommertur til Andalusien

Sydspaniens eksotiske Costa Tropical

 

 

Rejs trygt med andre friske pensionister fra din egen kommune og få en skøn oplevelse, når vi tager jer med til det frodige og ualmindeligt smukke Costa Tropical i regionen Andalusien, der ligger i det sydlige Spanien.

Øst for Malaga, i hjertet af den tropiske kyst ligger den hyggelige, gamle by Almuñécar (udtales Almun-je-kar), der er vores base på turen. Byen er 3000 år gammel og har igennem tiderne været beboet af både romere, mauere og kristne. I dag kan man stadig se spor fra de forskellige folkeslag, som har haft hjemme i byen, heriblandt den mauriske borg, ”Castillo San Miguel”, som ligger i udkanten af den charmerende gamle bydel. Fra den smukke kyststrækning med cafeer og restauranter træder man her ind i smalle gader med små solfyldte torve, som giver den autentiske spanske atmosfære, vi også er kommet for at nyde.

Det milde klima gør området perfekt til dyrkning af tropiske frugter og grøntsager – heraf navnet Costa Tropical. Vinteren har et mildt og tørt klima, mens sommeren er varm og solrig. Langs den charmerende tropiske kyst står appelsin-, avocado-, mango- og mandeltræer, for blot at nævne et lille udpluk af de træer, du vil støde på.

I Almuñécar bor vi på det 3-stjernede hotel ”Helios”, som har en perfekt beliggenhed lige ud til havet og strandpromenaden. Palmerne står smukt langs promenaden, og der er rig mulighed for at shoppe i byen eller blot slukke tørsten på en af de mange restauranter og cafeer.

På vores tur til Costa Tropical skal vi bl.a. besøge Frigiliana, en af de smukke hvide byer i bjergene, den storslåede katedral og Picasso museet i Malaga samt den helt unikke Alhambra borg i Granada. Vi skal også helt op i bjergene og se, hvor de populære skinker fra Spanien hænges til tørre, og derudover skal vi selvfølgelig smage de mange spanske specialiteter, og ikke mindst høre om alle de dejlige frugter, området er kendt for.

 

Hotellet:

I Almuñecar skal vi bo på det 3-stjernede hotel Helios, som har en perfekt beliggenhed lige ud til havet og strandpromenaden. Palmerne står smukt langs promenaden og der er rig mulighed for at shoppe eller blot at slukke tørsten på en af de mange restauranter og cafeer.
Hotellet har en dejlig swimmingpool samt elevator, bar, restaurant og opholdsrum med lejlighedsvis underholdning. På hotellets tagterrasse tilbydes både SPA bad og massage – om ikke andet skal man unde sig selv turen op med elevator, for blot at nyde den smukke udsigt til havet og den lange kyststrækning.

Værelserne er pæne og velindrettede, alle med balkon, badeværelse med hårtørrer, TV og safeboks og gratis internet.
Se nærmere information om hotellet her

 

Ugens program:

 

DAG 1:  Afrejse til Andalusien


Afgang med bus fra din valgte kommune til Kastrup lufthavn, hvorfra der flyves direkte til Malaga (nærmere information om afrejsetider følger senere).
Vores danske rejseleder venter på jer i Malaga lufthavn og følger med i bussen til Hotel Helios i Almuñécar. Køretid ca. 1 time.

 

DAG 2:  Besøg på frugtgård og den hvide bjerglandsby Frigiliana (inkl. frokost)

dreamstimelarge_67557806

 

Hen på formiddagen kører vi til en lille gård for at se nærmere på den gastronomiske kultur af subtropiske frugter på Costa Tropical. Mere end 12 hektar med bl.a. avocado, mango, papaya, guava og chirimoya. Fra gården er der en fantastisk udsigt til bugten i Herradura, og når vi har set og hørt alt om Costa Tropicals frugter, fortsætter turen op i bjergene til den smukke hvide by Frigiliana. Byen er af arabisk (maurisk) opstandelse og specielt kendt for sin sukkerrørssirup, som stadig produceres her. Udsigten fra byen er intet mindre end imponerende, og her oser af charme og historie.

Vi starter med at spise frokost på torvet. Herefter spadserer vi ad de smalle brostensbeklædte gader og beundrer de smukke hvidkalkede huse med blomsterkrukker i alle afskygninger, til vi når det lille torv med kirken Iglesia de San Antonio. Har man ikke mod på turen over brosten, er der mulighed for at køre en tur med det lille lokale tog, hvor man ser både lidt af den nye og gamle del af Frigiliana.

På det hyggelige lille torv kan man enten kigge nærmere på kirken eller tage en kop kaffe, inden vi går tilbage til centrum af byen og kører med bussen til hotellet sidst på eftermiddagen.

Frigiliana ligger ca. 6 km inde i landet, blot 1/2 times kørsel fra Almuñécar og ca. 330 meter over havets overflade. Byen er flere gange blevet kåret som den smukkeste og bedst bevarede mauriske landsby i Andalusien. Mange af husene er pyntet med blomster, kakler og planter, og byen fremstår utrolig ren og pæn.
Kirken San Antonio blev bygget i 1676 over et gammelt bedekapel. Den blev opført af familien Manrique de Lara, som på det tidspunkt var herrer i byen.

 

DAG 3:  Malaga – Picasso’s fødeby (inkl. frokost)

2016-04-03-11-23-19

På denne heldagstur skal vi besøge områdets største by, Malaga. Her skal vi op på den mauriske borg ”Alcazaba”, hvor der er en helt fantastisk udsigt over byen. Man kan vælge at gå derop eller tage elevatoren.

Derefter går vi den korte vej, ad de små hyggelige gader, til den storslåede katedral. Vi skal selvfølgelig ind og se kirken, hvorefter vi spiser frokost og bevæger os videre til Picasso museet.

Her er der mulighed for at komme ind på museet, eller man kan vælge at spadsere rundt i de hyggelige gader, inden vi mødes, og kører tilbage til hotellet sidst på dagen.

Alcazaba er en gammel maurisk fæstning og Malagas mest berømte vartegn. Alcazaba-fæstningen blev bygget i midten af det 11. århundrede oven på resterne af en romersk fæstning, der, med sin fantastiske udsigt over byen og havet mod Afrika, oprindelig blev bygget som et værn mod pirater. Inde i borgen finder man små passager og gange, som leder én til toppen med den dejlige udsigt. Der er ligeledes forskellige frugttræer og små charmerende springvand, som er med til at give et spændende indtryk af fordoms tid.

Katedralen i Malaga bliver lokalt kaldt ”La Manquita”, som betyder den enarmede dame. Det gør den, fordi det ene kirketårn aldrig er bygget færdigt. Det er en romersk/katolsk katedral, opført i renæssancestil i perioden 1528-1782.

Picasso museet åbnede i 2003, 30 år efter Pablo Picasso’s død. Han var født i Malaga i 1881 og boede sine første 10 år i byen, inden han flyttede til Nordspanien med sin familie. Museet byder på ca. 200 af Picasso’s værker. Størstedelen af de udstillede kunstværker er skænket af kunstnerens arvinger.

 

DAG 4: Fri til egen disposition

 

DAG 5:  Skinkernes by – Trevélez (inkl. frokost)

dreamstimelarge_68796416

Heldagstur, hvor vi kører et par timer op mod Sierra Nevada bjergkæden, til Spaniens højest beliggende by Trevélez, 1476 meter over havets overflade. Byen er kendt for sine lufttørrede skinker, som man ser hængende til tørre overalt i restauranter og butikker.
Vi skal høre, hvordan de salter og tørrer skinkerne, og der vil være mulighed for at købe ind fra det store udvalg af skinker og pølser, inden vi spiser frokost. Udover at opleve den fascinerende natur og udsigterne, gør vi stop i bjergbyen Pampaneira på turen op, hvor der bliver tid til en kop kaffe og en gåtur.

Trevélez er endnu én af bjergenes hvide landsbyer af arabisk (maurisk) oprindelse med stejle smalle gader og beskedne hvidkalkede huse. Landsbyen er kendt for de berømte ’Serrano’ skinker, som hænger til tørre overalt. Det tørre, kølige klima samt højden giver optimale vilkår for opbevaring af skinke, og slagterier fra hele Spanien kører derfor deres skinker til byen for at langtidstørre.

 

DAG 6: Fri til egen disposition

 

DAG 7:  Granada og den mauriske borg Alhambra (inkl. Frokost)

Billedresultat for billeder alhambra

Denne dag skal vi besøge en af Spaniens mest kendte og imponerende seværdigheder – den mauriske borg Alhambra som ligger i udkanten af Granada. Efter knap 1½ times smuk køretur nordpå når vi frem til Granada, og på et lille bjerg lige uden for byen finder vi Alhambra. Her får vi rundvisning og fortællinger om dette meget velbevarede fæstningsværk, hvor den spændende historie pludselig bliver levende for os. Der en del trapper og smalle passager inde i borgen, og ønsker du ikke at følge med hele vejen rundt, er der mulighed for blot at nyde stilheden og den smukke udsigt ud over Granada.

Alhambra betyder ”det røde slot” på arabisk, og blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Alhambra var en hel lille by, og hjemsted for både militæret, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere. Borganlægget er ca. 740 meter langt og ca. 220 meter bredt og var i flere hundrede år en af maurernes største og vigtigste bastioner på den Iberiske halvø. Siden 1984 har Alhambra været på UNESCOs verdensarv liste, og er i dag Spaniens største turistattraktion.

 

DAG 8:  Hjemrejse

Vi kører i bus fra hotellet til Malaga lufthavn, og der fortsættes til Kastrup lufthavn med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

 

Ret til ændringer forbeholdes.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 (Hverdage kl. 9-17) eller send en mail til: info@bellarejser.dk

 

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. Kan man ikke følge med gruppen, er rejselederen berettiget til at sige at man ikke kan deltage i udflugterne.

 

Skal du med?

Internt

Vælg hvilken tur/by du vil med på:

Dit navn og dine kontaktoplysninger

Hvordan vil du bo ?

Enkeltværelse (u/ havudsigt). Pris 7.995 kr. + tillæg 1.250 kr., i alt 9.245 kr.
Enkeltværelse (m/ delvis havudsigt). Pris 7.995 kr. + tillæg 1.550 kr., i alt 9.545 kr. (du får et dobbeltværelse som enkeltværelse)
Enkeltværelse (m/ fuld havudsigt). Pris 7.995 kr. + tillæg 2.350 kr., i alt 10.345 kr. (du får et dobbeltværelse som enkeltværelse)

Vi er to personer, som deler dobbeltværelse (m/ delvis havudsigt). Pris 2 x 7.995 kr., i alt 15.990 kr.
Vi er to personer, som deler dobbeltværelse (m/ fuld havudsigt). Pris 2 x 7.995 kr. + tillæg 1.450 kr., i alt 17.440 kr.

Jeg deler dobbeltværelse (m/ delvis havudsigt) med én, der betaler for sig selv. Pris 7.995 kr.
Jeg deler dobbeltværelse (m/ fuld havudsigt) med én, der betaler for sig selv. Pris 7.995 kr. + tillæg 725 kr., i alt 8.720 kr.

Denne rejse gennemføres fra følgende byer:

Ringsted/Sorø: 16/10-23/10 2018

Hillerød: 23/10-30/10 2018

Greve: 14/11-21/11 2018

Helsingør: 21/11-28/11 2018 (få pladser tilbage)

 

 

Pris: 7.995 kr.

Tilmeld dig ved at udfylde tilmeldingsformularen nederst på denne side.

Bor du i en anden by og er interesseret – så ring og hør om mulighederne – tlf 27313705

 

Eller lad os ringe dig op.

Ring mig op
Sender

Rejsen inkluderer:

 • Transport fra centrum af din valgte by til Københavns lufthavn t/r
 • Fly Københavns lufthavn til Malaga t/r (flyvetid ca. 3 timer og 40 min.)
 • Skatter og afgifter (pr. 31/7-2017)
 • Transport fra Malaga lufthavn til hotellet i Almuñecar t/r
 • 7 overnatninger på 3-stjernet hotel i Almuñecar i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad på hotellet
 • 4 x frokost i forbindelse med udflugter
 • 7 x aftensmad på hotellet
 • 4 udflugter jf. program, inkl. entréer
 • Dansk rejseleder

 

Prisen inkluderer IKKE:

 • Tillæg for standard enkeltværelse u/havudsigt. Pris 1250 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse m/delvis havudsigt. Pris 1550 kr. (du får et dobbeltværelse som enkeltværelse)
 • Tillæg for enkeltværelse m/fuld havudsigt. Pris 2350 kr. (du får et dobbeltværelse som enkeltværelse)
 • Tillæg for dobbeltværelse m/fuld havudsigt. Pris pr. værelse v/ 2 personer 1450 kr.
 • Afbestillingsforsikring (kan evt.bestilles hos Europæiske senest ved betaling af rejsens 1. rate – klik her: Afbestillingsforsikring)
 • Rejseforsikring (kan evt. bestilles hos Europæiske inden afrejse – klik her: Rejseforsikring )
 • Mad på flyet
 • Alle drikkevarer

Vi samarbejder med Europæiske – klik på nedenstående link og bestil direkte hos dem:

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

 

Tidligere gennemførte ture

til Andalusien – Costa Tropical:

Furesø 2017

Roskilde 2017

Næstved 2017

Holbæk 2017

Fredensborg 2017

Frederikssund 2017