Skip to main content

Tenerife: Franciscos finca og en tyr på tværs

  • Rejsedagbøger

På vores rejse til Tenerife er vi nået til et herligt besøg på en vingård. Men en dansk prins og nogle spanske tyre løber med en stor del af opmærksomheden.

Det er blevet den 14. januar 2024 på Tenerife. Og ja, det er det også hjemme i Danmark. Her får en mand ved navn Frederik netop i dag ny titel, fordi hans mor, Margrethe, vil nyde sit otium. En glimrende idé! Så er der tid til en tur med Bella Rejser, mens han passer riget. Det bliver godt.

Om formiddagen tager vi afsted mod Francescos vingård ved Tacoronte i La Orotava-dalen. Det er et af de fem vindistrikter på Tenerife, der må smykke sig med betegnelsen DO - “Denominación de Origen”.

Vi kommer til at opleve en masse på vejen dertil.
 

Jeppe på bjerget og krigere i kløften

På vejen stopper vi ved et udsigtspunkt, og rejselederen Michael deler gavmildt ud af sin viden.

Vi lærer blandt andet om den første vindyrkning på Tenerife. Det er ikke blevet mindre hårdt på de mange terrassemarker i vores tid. Derfor ligger flere og flere marker brak.

Næste generation orker ikke.

Vi kommer også ind på bynavnene, vi passerer. La Matanza betyder f.eks. blodbad. Ved spaniernes første forsøg på at erobre Tenerife, lokker det oprindelige folk, los guanches, 900 af de ubudne gæster ind i en kløft, hvor de dør. Da spanierne senere prøver igen med en ny hær, skabes grundlaget for næste bynavn: La Victoria. Sejr.

Michael har også skønne anekdoter i ærmet. Ved du, hvorfor Jeppe beder om “nok et glas Carnali sæk”, når han vågner i baronens seng? Nej? Så må du tage med på næste tur. Er det ikke fair? OK, Jeppe havde fået den kanariske mousserende vin Carnari sekt. Han var hverken belæst eller berejst.
 

Tyrene løber med det hele

Næste punkt i planen er et marked, hvor de lokale bønder sælger deres produkter. Men så får en i bussen øje på en lastbil med to kæmpe tyre på ladet. Højst usædvanligt, for man ser stort set ikke husdyr ud over høns på Tenerife, og tyrefægtning er forbudt.

Men så kommer der en til. Og en til. Og al trafik bryder sammen. Det vælter ind med tyre til noget, der viser sig at være traktorræs uden traktorer, men med tyre i stedet for. Det er vi nødt til at tjekke ud.

De enorme muskelbundter skal trække en palle med 1.600 kg betonelementer rundt på en bane. Første par klarer den på 36 sekunder. ”Aplausos!!!”, lyder det i højttaleren, så det må have været godt.

Nogle af de bedste oplevelser er dem, hvor man pludselig og helt uventet står midt i et stykke lokal kultur. Man kan ikke altid lide, det man ser, men uanset om man gyser eller jubler, får man noget unikt med hjem.
 

Vin og mad på Bodega el Cervado

Så er vi endelig fremme. Francisco, hustru og søn har ventet tålmodigt og inviterer os indenfor.

Vi ser gæringskar og hører om høsten med håndplukkede druer og om den økologiske produktion. Francisco producerer 10.000 liter vin om året.

Druerne fra de ældste vinstokke på 85 år lagres på egefade. Og serveres kun for familien.

Tager du ned og hjælper med høsten, kan du være heldig at blive betragtet som en del af familien.

Heldigvis får vi lov at smage andre vine. Både rød og hvid. Til dem serveres lækker ost fra Gran Canaria lavet på ged, ko og får samt ost fra La Gomera lavet på ren ged. Den sidste får englene til at synge.

Vi bliver vist rundt på den 2,5 hektar store ejendom, hvor der dyrkes blandt andet papaya, avocado, mango og kartofler.

Hvor tror du læggekartoflerne kommer fra? Rigtigt. De kommer fra Danmark.

Turen gennem marker og drivhuse ender ved et dækket bord i en scene, der er en film værdig. Vi sidder ved siden af den store økologiske hønsegård. Nogle stykker af os henter friske æg, ja, det ene er så lunt, at det må være næsten direkte fra hønen. De bliver serveret som spejlæg senere.

Francisco har lavet helstegt skinke, og vi guffer løs. Med vine til, naturligvis. Mange køber nogle flasker med hjem. En dejlig souvenir.
 

Længe leve Hans Majestæt

Forsinkelsen med tyrene betyder, at vi kommer for sent hjem til kroningen i tv, men mobilerne hentes frem overalt i bussen.

De afspiller på fuld styrke forskudt af hinanden, så i bussen bliver Frederik ny konge mange gange.

En del af gæsterne stryger direkte til hotellets storskærm for at se det hele fra start. Michael sørger for cava til! Længe leve ham også!

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.